De Band

 

Professionele Live muziek

Filip Bauters

Dirk De Meulemeester

Martine Foubert

 

Samen vormen ze de FDM-Band en zorgen ze voor professionele Live muziek

Dankzij onze professionele, muzikale bijdrage staan wij garant voor het welslagen van jouw feest. Vanaf het diner spelen wij zachte tafelmuziek. Tussen de verschillende gangen door laten we de genodigden reeds een klein beetje proeven van de ambiance die we later op de avond opbouwen tot een echt hoogtepunt.

Wij beseffen heel goed dat muziek niet vervelend luid maar wel aangenaam mooi moet zijn. We spelen voor ieder wat wils. Gewoon aangepaste muziek voor het publiek van de dag. Daarbovenop komt ook dat kleine tikkeltje show aan bod zodat de niet dansers op hun manier kunnen genieten van de avond...

De ideale mix voor elk feest - Een combinatie van luistermuziek en dansmuziek, gebracht door twee professioneel ingestelde muzikanten versterkt door één van onze betere zangeressen in Vlaanderen Martine Foubert...

 

 

Filip Bauters

Klavier, zang & presentatie

Filip Bauters studeerde notenleer slagwerk en piano aan de Kunsthumaniora en het Koninklijk Muziekconcervatorium van Gent. Deed de voorbije 30 jaar enorm veel ervaring op als live toetsenman-begeleider bij tal van vlaamse artiesten als: Jean Monnet - wijlen Bob Benny & Ray Francky - Yvette Ravel - Paul Severs - Marijn De Valck - ea. Hij speelde eind jaren 80 in het Ballet Van Vlaanderen een paar musicals als " My Fair Lady " & " Het leven van Edit Piaf " Was tot 2005 vaste toetsenist in het orkest van Dirk Bauters. Filip is zowel muzikant als technieker en kan zodoende een perfecte geluidsbalans, van de live muziek, maken.

 

 

Dirk De Meulemeester studeerde notenleer en trompet aan het concervatorium van Gent. Hij was tot eind 2017 Solo trompettist bij de Koniklijke muziekkapel van de Belgische marine, alsook freelance trompettist in verschillende big bands en small bands... Veel gevraagd studio trompettist in Galaxy en icp studio Brussel. Reeds 37 jaar vaste trompettist in onze live band.

Dirk De Meulemeester

Trompet, bugel, klavier & backingvocals

Martine Foubert

Zang

Martine Foubert is een zangeres met een prachtig stemgeluid. Zij kan om het even welk genre aan en weet zich als geen ander, tijdens live optredens, hetzij als lead-zangeres hetzij als backingvocal in de spotlights te zingen. Martine nam in 1994 deel aan de VTM-soundmixshow en haalde er de halve finale. Ze behaalde in 1996 de derde plaats in de VTM "Ontdek de ster" wedstrijd. In 1999 kreeg ze, tijdens de preselectie's voor het Eurosongfestival, van zowel de vak-, radio-, pers-, als eurojury de eerste plaats in haar reeks. Spijtig genoeg verloor ze deze plaats tijdens de televoting.

Martine is reeds meer dan 10 jaar een vaste waarde in de FDM-Band.

 

Filip Bauters

Dirk De Meulemeester

Martine Foubert

Repertoire

De FDM-Band speelt muziek voor het publiek van de dag.

Op je bedrijfsfeest of vip-arrangement spelen we, tijdens het diner of walkin dinner, aangepaste tafelmuziek om nadien de gasten uit te nodigen op de dansvloer met aangename dansmuziek.

Tijdens je verjaardagsfeest of huwelijksverjaardag ontvangen we je vrienden en familie met zachte achtergrondmuziek. Eens aan tafel gezeten proberen we, tussen de verschillende gangen door, reeds een heel klein beetje ambiance te creëren. Na het eten is er natuurlijk dansmuziek voor jong en oud.

Uiteraard heeft de FDM-Band ook een aangepast programma voor onze 55-plussers. Of je nu enkel een showgedeelte wenst of een dansnamiddag of de combinatie van beiden... alles is mogelijk.

Je " ja woord " geven verdient speciale aandacht ! We verzorgen je huwelijksviering met de mooiste Love Songs in een gepast muzikaal kleedje.

Papa en mama geworden van een nieuwe spruit ? Live muziek tijdens de doopviering zet je geluk extra in de verf...Of al aan de baby borrel gedacht ?

Spijtig genoeg weet iedereen dat er ooit een moment komt dat een dierbare van ons heengaat. Om hedendaagse muziek toch een serene sfeer te geven, en zodoende te kunnen vertolken in een kerkgebouw of aula, hebben we van een aantal songs een uniek arrangement gemaakt. Deze bewerkingen van Filip Bauters, live gezongen door Martine Foubert geven een eigen karakter aan je viering. Een waardevol moment voor elke plechtigheid.

Enz....

Dirk De Meulemeester en Filip Bauters leerden elkaar meer dan dertig jaar geleden kennen, net na hun studies aan het conservatorium van Gent.

 

Jaren 80...

 

Filip en Dirk speelden samen in een

" Balorkest " . Dit orkest evolueert stilaan van een dansorkest naar een allround-band. Ze blijven dansfeesten verzorgen maar doen ook heel regelmatig de live begeleiding van tal van artiesten. Zo werden ze de vaste band van o.a. Norma Hendy , Eddy Wally, Jean Money, ...en deden ze tevens regelmatig de begeleiding van Paul Severs, Nicolle & Hugo, Maurice Dean & Anny Anderson, Bob Benny, Ray Franky, Jean Walter & Katrien Gallez, ...

 

Jaren 90

 

Omdat Filip, half jaren 90 zijn muzikant zijn niet meer kan combineren met het drukke zakenleven beslist hij om het voor bekeken te houden...

 

Jaren 2000

 

Uiteraard begint de muziek-microbe, bij Filip meer dan te kriebelen... Hij beslist om terug de draad op te nemen en kan onmiddellijk weer aan het werk in de band waar Dirk nog steeds speelt. Korte tijd nadien valt dit orkest uiteen en gaan Dirk en Filip verder als duo. Heel toevallig leren ze Martine Foubert kennen. Toen ze Martine de eerste keer hoorden zingen moesten ze geen seconde twijfelen om haar vast bij hun duo te nemen en dit was het ontstaan van het huidig trio de FDM-Band...

 

 

 

Ontstaan FDM-Band